На 16 април се проведе общо събрание на Български туристически съюз (БТС), на което се попълни управителният съвет с четири нови членове и председател. До това се стигна, след като четирима от членовете на управителния съвет и председателя си подадоха оставките, съобщиха от съюза.

Новоизбраният председател се казва Венцислав Венев, който бе избран с пълно мнозинство, като за опонента му не гласува нито един делегат. Новият председател е потомствен член на БТС и човек свързан с планината и социалния туризъм от дете.

Делегатите многократно призоваха по-голямата част от настоящия управителния съвет да си подадат оставките, като изтъкнаха редица причини, свързани с работата им и различни неморални техни постъпки, предаде БТА. Един от членовете на Управителния съвет - инж. Васил Николов, предложи общото събрание да освободи колегите му, които не желаеха да подадат оставки, тъй като не зачитат волята на мнозинството от дружествата, но бяха противоречиви мненията доколко това е законно и това принуди делегатите да гласуват за провеждане на извънреден конгрес през есента на 2022 г., на който да бъде избран изцяло нов управителен съвет.

В обръщение на Венцислав Венев, публикувано на интернет страницата на БТС, новоизбраният председател на организацията благодари за избора и посочва, че за него е голяма чест и отговорност да ръководи най-масовата и родолюбива организация на българските туристи. "В трудното време, в което живеем, Ви моля да забравим личните нападки и проблеми, да се обединим в името на голямата цел, да върнем доброто име на Българския туристически съюз, да направим организацията на Алеко Константинов - Щастливеца уважавана от всички институции и обичана от всички хора, влюбени в прекрасната българска природа!", се казва още в обръщението.