Габриела Македонска е част от екипа на Melexis вече повече от две години. Тя започва своя професионален път в компанията като оператор, а в момента заема длъжността флекс оператор (идва от англ. дума flex и означава "гъвкав"). Научете повече от нея за това какво е да работиш като оператор във високотехнологична компания, както и възможностите за развитие, които Melexis България предлага.

Вече повече от две години работите в Melexis. Разкажете ни как се присъединихте към екипа?

За първи път чух за Melexis България от мой познат. Кандидатствах за позицията оператор в производството и ме поканиха за интервю. Бях посрещната много приветливо и топло от колегите и преките ми ръководители. Това допринесе за бързото ми приобщаване към екипа и развитието ми в компанията.

Заемате позицията "флекс оператор", как преминава един ваш работен ден?

Снимка: Melexis

Тъй като настоящата ми позиция е флекс (гъвкав) оператор, в началото на смяната се информирам в коя зона съм разпределена и така започва работният процес. В моята зона на работа сме обикновено няколко флекс оператори и всеки един от нас е отговорен за определен процес, свързан с тестването на чиповете. Работата е в приятна атмосфера и е пряко свързана с комуникация между колегите

Колко голям е екипът, с който работите пряко и как са разпределени функциите в него?

В момента в Melexis България работят над 700 души. В производството сме над 400 човека, разделени на екипи. През юни тази година открихме официално новата ни сграда, с която разширяваме развойната и производствената дейност в София. Това доведе до нуждата от разрастване основно на екипите ни от оператори, техници и инженери. С радост приветстваме специалистите, които искат да се развиват в международна компания и да работят в сплотен екип. Повече за отворените ни позиции можете да намерите на: melexis.com/sofia.

Какъв съвет бихте дали на хората, които искат да започнат работа в Melexis България?

Снимка: Melexis

 В Melexis средата за работа е приятна, съществува дух на уважение и взаимна подкрепа. На бъдещите ни колеги препоръчвам да бъдат позитивни и търпеливи. Ако имате желание да се развивате, Melexis предоставя тази възможност.

Какво бихте казали на хората, които сега започват работа в Melexis България?

Да имат желание да се учат и придобиват нови знания. Всяко придобито ново знание и умение дава основата на всяко следващо. За мен целият този процес е едно приключение, което ми помага да се развивам ежедневно.

Снимка: Melexis

Какво е най-голямото предимство на Melexis България като работодател?

 Melexis България е високотехнологична инженерна компания. Тя предлага възможности за кариерно развитие, добри условия за работа и социални придобивки. Компанията дава възможност на служителите си да се развиват според интересите си. В допълнение, Melexis има политика за прозрачност към служителите си, като биваме информирани по много теми, касаещи компанията.


Материалът е предоставен от Melexis.