Димитър Горов, който през юли беше освободен като заместник изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", отново е назначен на поста със същите ресори - "Селскостопански пазарни механизми" и "Инвестиционни схеми за подпомагане".

Това става ясно от прессъобщение на фонда, в което обаче не се посочва обосновка за повторното му назначаване, а само че решението е на Управителния съвет на ДФЗ.

Горов беше заместник изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", назначен от първия служебен кабинет на Гълъб Донев на 19 август 2022 г. Тогава начело на фонда бе назначен Георги Тахов.

Бившият депутат от БСП остана на поста близо година, като на 12 юли 2023 г. бе един от тримата освободени зам.-началници на фонда. За освобождаването му не бяха посочени мотиви, а на неговото място седна Камен Диков. Миналия месец обаче той се отказва от поста по лични причини и позицията остана вакантна.

Кой е Димитър Горов?

Димитър Горов е роден на 1 септември 1971 г. в Ловеч. Икономист по образование, специализирал счетоводство и контрол.

През 1992 г. започва работа в общинската администрация в Ловеч, като повече от 10 години работи там на различни позиции. От 2003 г. до 2009 г. е директор на "Информационно обслужване" АД в Ловеч.

Горов е познат и като депутат от БСП в три парламента (41-то, 42-ро и 43-то Народно събрание). След като се отказва от депутатската работа, се заема с агробизнес.

Женен с две деца.