Тазгодишната награда Green Alley, която се връчва от 2014 година, се присъжда на германската стартиращи компания Landbel Group за производство на безотпадни продукти, заместители на пластмасата. Основателят и главен изпълнителен директор Ан Ламп спечели 25 000 евро с изцяло новия си подход за производството на алтернативна пластмаса, с което е с една крачка пред подобни материали на пазара днес.

85% от всички пластмаси, произвеждани някога по света, все още са на депа или замърсяват океаните. Материалите traceless на компанията Landbel Group могат да заменят пластмасите в широк спектър от приложения за еднократна употреба. Всички продукти, изработени от безотпадни материали, се разграждат при естествени условия на компостиране и не съдържат опасни добавки или разтворители.

Компанията използва иновативна, патентована технология и подход на кръгова икономика, благодарение на която трансформира остатъците от селскостопанската промишленост в нови материали: безотпадно фолио, пластмаса и различни видове покрития.

Горди сме, че още веднъж почитаме жена-основател за приноса й в кръговата икономика, посочиха организаторите. Наградата Green Alley 2021 се проведе онлайн на 22 април с 6 финалисти, които представиха 6 различни маршрута за кръгова икономика.

Започвайки като местна компания за изхвърляне на отпадъци през 1995 г., Landbell Group се превръща в глобален доставчик на услуги за екологично и химическо съответствие, компанията, която помага на своите клиенти да разгърнат потенциала на кръговата икономика - например когато става въпрос за алтернативни опаковки, екодизайн или устойчиви производствени процеси.

3е-news.net