Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) съобщи днес, че разследва дали компанията "Форд" (Ford) "адекватно е разрешила проблемите", поради които през 2022 г. изтегли близо 49 000 автомобила от електрическия модел "Форд Мустанг Мач-И" (Ford Mustang Mach-E), предаде Ройтерс.

Американският автомобилостроител предприе тази мярка, тъй като може да се стигне до прегряване на контакторите на високоволтовите батерии, които са монтирани в някои от колите, когато те се зареждат на станции за бързо зареждане с постоянен ток (DC). Това от своя страна може да предизвика внезапна загуба на мощност на някои от тези автомобили, докато те са в движение, което увеличава риска от пътни инциденти, посочват Ройтерс и БТА.

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ обяви, че е започнала разследването, тъй като е получила 12 жалби от потребители. Те не се доволни от състоянието на автомобилите си "Форд Мустанг Мач-И", след като са им били върнати след ремонт, предприет по инициатива на автомобилостроителната корпорация.