Макар и налице, иновациите в онлайн търговията към момента са налични в "насипен" вариант. Така след процеса по изграждане на онлайн магазин, търговци и предприемачи започват да сглобяват пъзела самостоятелно - с помощта на различни агенции, подизпълнители, консултанти и специалисти на свободна практика. В резултат продажбите вървят бавно и несигурно, а срокът за покриване на инвестицията може да се окаже изключително неприятна изненада.

Новото поколение решения за онлайн търговия идва от Нидерландия, а името му предизвиква засилен интерес още преди официалната поява на пазара. Ето и какво ново очакваме от платформата NEXT BASKET, чийто старт предстои през първата половина на 2023 година.

Иновативни функции за изграждане и поддръжка на онлайн магазин

В основата на NEXT BASKET стои SaaS платформа от ново поколение, която позволява направата на функционален онлайн магазин в рамките едва на няколко дни. За целта се използва адаптивна софтуерна архитектура с облачен хостинг и възможност за еластично разширяване според броя на продуктите.

NEXT BASKET е сред първите платформи в света, които позволяват на търговците да стартират онлайн продажби едновременно в 28 европейски държави с осигурен кол център, доставки и фулфилмънт услуги. Или иначе казано - да навлязат на пазара смело и ударно, при това с минимална първоначална инвестиция.

Нови подходи към мултиканалната търговия

Платформата ще предлага широк набор от функционалности за връзка между онлайн и физически магазини, складове и производствени звена на различни локации. В това число влизат следните решения:

  • Бързо адаптиране на всеки физически магазин като склад за обработка на онлайн поръчки;
  • Използване на готова ERP система и софтуер за управление на склад към всеки онлайн магазин;
  • Модерни дропшипинг решения за продажба на продукти, които не са налични в склад на търговеца;
  • Интеграции за омниканална търговия с опции от типа на "Поръчай онлайн и вземи от физически магазин";
  • Интеграции за връзка с клиенти през социални мрежи, платформи за бързи съобщения, електронна поща и др.

Избирайки вариант за партньорство, всеки търговец ще има възможността да селектира функционалностите, които отговарят най-добре на нишата, фазата на развитие и ресурса на бизнеса си.

Нови начини за управление на бизнес развитието

Освен с ултрамодерни технически решения, холандският стартъп NEXT BASKET навлиза на пазара и с огромна професионална екосистема. Платформата ще предлага впечатляващите 112 различни платени и безплатни бизнес услуги - от изготвяне на ценова политика до копирайтинг, дигитален маркетинг и дори цялостно счетоводно обслужване за фирми.

В най-пълния вариант за сътрудничество, партньорите на NEXT BASKET могат да се възползват от иновативното предложение за от 360-градусово бизнес обслужване. В този случай, единствената отговорност на собственика на бизнеса е да предостави продуктите за продажба в склада на платформата. Екипът на NEXT BASKET поема всички останали задължения по осигуряване на продажбите, а цената идва в процент от оборота на онлайн магазина.

Екипът ни продължава да следи новости около старта на платформата, а междувременно сайтът на NEXT BASKET предлага детайли за всички функционалности и услуги изцяло на български език.