Пътниците, чиито полети с "Луфтханза" (Lufthansa) са били отменени заради утрешната стачка на наземния персонал, не трябва да идват на летищата, тъй като няма да бъдат обслужени, съобщи германският превозвач, цитиран от ДПА.

"Заради стачката гишетата за промяна на резервациите за съжаление не работят", написа "Луфтханза" на страницата си. Промяната на полетите е възможна онлайн на lufthansa.com или в мобилното приложение.

Билетите за вътрешните полети ще бъдат преобразувани във ваучери за билети за влак, добавя БТА.

Наземният персонал на авиокомпанията ще стачкува утре по призива на синдиката "Ферди", а най-засегнати ще бъдат летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф.

Стачката ще започне в 4 ч. местно време и ще продължи до 7:10 ч. в четвъртък сутринта.

"Луфтханза" очаква 80-90 на сто от полетите, насрочени за утре, да бъдат отменени, което ще засегне около 100 000 пътници.

Стачката е в отговор на продължаващите преговори на синдиката за заплатите на 25 000 души наземни служители в "Луфтханза", "Луфтханза техник" (Lufthansa Technik) и "Луфтханза карго" (Lufthansa Cargo).

Междувременно от летище "София" съобщиха на официалната си Facebook страница, че част от полетите от и до Франкфурт и Мюнхен на авиокомпания "Луфтханза" са отменени на 7 и 8 февруари.

От аерогарата съветват пътниците да се свържат възможно най-бързо с авиокомпанията и да уточнят кой следващ полет биха могли да ползват.

За 7 февруари са отменени полетите за Франкфурт в 06:25 часа, от Мюнхен в 13:00 часа, от Франкфурт в 13:20 часа, за Мюнхен от 13:45 часа, за Франкфурт в 14:05 часа, от Франкфурт в 22:35 часа, и от Мюнхен о 22:45 часа.

За 8 февруари е отменен полетът за Мюнхен в 06:05 часа.