Световното първенство в Катар очаквано повиши интереса и сред любителите на залозите. Виждаме, че почти всеки букмейкър е готов да излезе със специални оферти за своите потребители. Само един обаче може да се нарече официален партньор на ФИФА за шампионата в Катар. Това е Betano, който има честта да бъде Регионален Европейски поддръжник на Международната федерация за Мондиал 2022. И така за първи път бетинг компания получава възможността да партнира на толкова високо ниво с официалното признание на ФИФА. А малко след това дойде и новината за пробива на един от най-модерните хазартни оператори на пазара в Канада. Това е още едно доказателство за високото ниво на доверие, което изгради компанията за относително кратък период от време.

Да се спрем първо на колаборацията със световната организация. В случая става дума за трето ниво на сътрудничество с глобалната структура, която ръководи футбола на планетата. Над статута на Regional Supporter (за Европа или друг континент) стоят тези на партньор на ФИФА и спонсор на Световната купа. Но самият пробив на Betano заслужава внимание, защото официално поставя бранда си редом до други компании, които са одобрени от Международната федерация при промотирането на най-големия футболен форум.

Пътят към историческото партньорство

Преди няколко години името Betano не беше толкова познато както на българския, така и на международния бетинг пазар. А ето че сега компанията, която е част от групата Kaizen Gaming, си сътрудничи директно с ФИФА, което не само прави впечатление, но и кара мнозина да се питат: "Как се стигна до това историческо партньорство". Получаваме отговор от Луис Родригес, шеф на департамента за развитие на партньорствата в Международната организация. "Общото между FIFA и Betano може да се открие в духа на работа, който се стреми чрез възможностите на технологиите да подобри още повече преживяването на феновете. Начинът, по който от компанията разкриха идеята си за още по-голяма ангажираност на почитателите от региона, запали и самите нас", обясни човекът от ФИФА.

Периодът на това сътрудничество за момента е свързан само с шампионата в Катар. Финансовите параметри по него не се разкриват от нито една от двете страни. А иначе Betano вече разширява мрежата на глобалното си сътрудничество, като малко след началото на Мондиал 2022 постигна споразумение да даде името си на турнира за Купата на Бразилия - една от водещите национални клубни надпревари в Южна Америка.

А това, че една компания за залози получава подобен статут, не е случайно. Можем да срещнем скептични погледи и дори негативни мнения за сближаването между официалните футболни власти и букмейкърите по принцип. Но когато цялото бетинг преживяване е поставено на основата на отговорната игра и на максималната превенция на рисковете от хазартно пристрастяване, то тогава фокусът се прехвърля изцяло върху развлекателната част на заниманието. Именно върху това искат да поставят акцент и от Betano.

Това е правилната посока на развитие

Подобно мнение споделиха ръководните фигури в йерархията на букмейкъра. "Това сътрудничество ни извежда една стъпка по-близо до още милиони футболни фенове по цялата планета. Целта ни е да им предложим едно отговорно бетинг преживяване от най-висок стандарт, което да повиши и ангажираността към това, което се случва по време на Световната купа в Катар", заяви главният изпълнителен директор и съосновател на Kaizen Gaming Джордж Даскалакис. Подобно беше мнението и регионалния директор за България Цветин Йорданов, който заяви: "Приемаме партньорството ни като поредно доказателство за правилната посока в която се развиваме, с изключителна отговорност към нашите потребители".

За самото Световно първенство в Катар букмейкърът предлага на потребителите множество варианти за игра, както и редица атрактивни бонуси. Те бяха активни още далеч преди старта на шампионата, като се очакват интересни опции до последния ден и до самия финал на турнира.

А иначе пробивът на Betano не само в България, но и в още близо дузина страни от Европа, Южна Америка и Северна Америка получава признание и на други нива. Компанията вече беше удостоена с признанието Оператор на годината за 2022-ра на престижните награди в индустрията - EGR. Голяма новина е стъпването на букмейкъра на пазара в Канада (Betano.ca) . Услугите му се предлагат на територията на провинция Онтарио, където регионалните власти отвориха вратите за регулирано управление на спортните залози. На този етап става дума за временно действие със срок от 12 месеца, за да се види какъв ще бъде ефектът върху потребителите. А Betano е един от първите букмейкъри, които получиха лиценз да предлагат спортни залози на местните играчи. Концепцията на компанията за отговорна игра е предпоставка бизнесът да изгради добър имидж в най-голямата страна от Северна Америка и временното отваряне на бетинг пазара да стане постоянно.


Материалът е предоставен от Betano