InterContinental София е "Водещ хотел на България" за 2024 година. Високото отличие се присъжда на единствения представител на луксозния бранд у нас - InterContinental® Hotels & Resorts за шести пореден път, от най-престижната световна класация World Travel Awards.

Петзвездният хотел, който се намира в самото сърце на столицата - на площад "Народно събрание", е собственост на водещата инвестиционна компания "Галакси Инвестмънт Груп". Той предлага неповторимо изживяване и спиращи дъха гледки към катедралата "Св. Александър Невски" и планината Витоша.

"Тази награда е поредното признание за високия професионализъм на целия екип на InterContinental Sofia, който само за няколко години след своето откриване вече може да се похвали с цели 26 международни отличия ", сподели генералният мениджър на хотела Анджело Зукала. Той допълни, че очаква и през настоящата година хотелът в София да запази лидерската си позиция в петзвездния сегмент в страната, продължавайки да допринася за утвърждаването на столицата като желана туристическа дестинация.

Световните туристически награди се провеждат ежегодно, като тази година церемонията по награждаването се състоя в Берлин, Германия. Те са създадени през 1993 година и са световно признат еталон за отлично качество и най-високи постижения в сектора. Победителите се избират на база оценката на крайни потребители и професионалисти в сферата на туризма на световно, регионално и национално ниво.