"Главболгастрой Интернешънъл" и "Главболгарстрой инфраструктурно строителство" бяха отличени сред най-добрите компании в сектора за 2021 година на Традиционния бал за Деня на строителя, който отбеляза и 15-ата годишнина от създаването на Камарата на строителите в България.

Тазгодишното събитие се проведе на 31 октомври в "София хотел Балкан", а призовете за строителните фирми, които са били оценявани по критериите "нетни приходи от продажби", "средносписчъчен персонал" и "дълготрайни материални активи", бяха раздадени в общо четири категории.

Въпреки сериозната конкуренция, "Главболгастрой Интернешънъл" и "Главболгарстрой инфраструктурно строителство" бяха отличени с две златни награди в категории "Строежи от транспортната инфраструктура" и "Строежи от енергийната инфраструктура".

"За мен е огромна привилегия и чест да получа от името на "Главболгарстрой" тази награда". Считам, че това, освен оценка за дейността на "Главболгарстрой", е и едно послание към обществото, че българските строителни компании са готови да изпълняват предстоящите сложни и големи енергийни проекти", заяви изпълнителният директор на строителната фирма инж. Константин Кисев, който получи приза за енергийната инфраструктура. 

Снимка: в. "Строител"

Златната награда от втората категория беше връчена на изпълнителния директор на "Главболгарстрой Инфраструктурно строителство" АД инж. Тодор Гочев.

"Тази награда е за целия екип на "ГБС Инфраструктура" за изминалата година - за положения труд в тези странни времена в нашия бранш. На всички останали колеги искам да пожелая успешна година, много здраве и късмет", обърна се към високоуважаваните гости инж. Гочев.

Снимка: в. "Строител"

Домакини на тазгодишния Бал бяха служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, както и председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев.

Сред официалните гости пък бяха още заместник регионалният министър Захари Христов, председателят на Комисия по регионална политика в парламента Коста Стоянов, председателят на Управителния съвет на АПИ Иво Иванов, заместник-кметът на София Дончо Барбалов, шефът на "Метрополитен"  Стоян Братоев, изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов и други.

 

*Материалът е подготвен със съдействието на "Главболгарстрой"