Смятано от сряда, 21 февруари 2024 г., Дирк Геркенс поема ролята на главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп", част от United Media, съобщиха от Nova.

Като член на управителния съвет и директор "Програми, продукция и рекламни продажби" на United Media, Геркенс встъпва в новата длъжност с 25 години опит в телевизионната индустрия. Поема ролята от Стефана Здравкова.

Преди да се присъедини към United Media, Дирк Геркенс е главен изпълнителен директор на RTL Klub и TV2 в Унгария. Активно участва в интеграцията на "Нова Броудкастинг Груп" след придобиването ѝ от United Group през 2020 г., като успешно съчетава ръководната си роля в United Media с позицията на изпълнителен директор на Nova от 2021 г. до 2022 г.

Александра Суботич, изпълнителен директор на United Media, заявява: "С увереност считам, че Дирк ще гарантира успешното продължаване на дейността на Нова Броудкастинг Груп като опитен медиен експерт с ценни познания за българския пазар. Благодарим на Стефана за нейната работа".

Стефана Здравкова е назначена за главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" през 2022 г. Преди това тя е изпълнителен директор на "Нетинфо" от юни 2019 г. до май 2022 г.