Непрекъснато разширяване на знанията

На първо място, трябва да сме наясно, че добре платената работа обикновено изисква много ангажимент от нас. Следователно трябва да сме човек, фокусиран върху непрекъснатото развитие и учене.

Информираност за вашите успехи

Нека не се страхуваме да говорим за нашите успехи. Често се случва да сме твърде скромни на интервю. Ние вярваме, че разказването на истории за постижения може да се възприема като прекалено ентусиазирано възхищение. Това не е вярно. В самочувствието няма нищо лошо. Освен това нашите успехи са разменна монета. Въпреки че звучи много обективно, трябва да се отнасяме към себе си като към марка и да я продадем на работодателя.

Изграждането на мрежа от контакти също е важно

Запознайте се с хора от бранша, създайте приятелства в професионални сайтове за социални мрежи, участвайте активно в дискусии в социалните медии. Не забравяйте обаче да не бъдете прекалено натрапчиви във всичко това.

В допълнение към факта, че трябва да имаме знания, да можем да изпълняваме задачите си, също се оказва важно умението за работа в екип, комуникативните умения, жестове, ангажираност и др. За щастие те също могат да бъдат научени.

Добре платената работа няма да ни дойде сама - първо трябва да я потърсим. Ако работата ни не ни удовлетворява, вече сме научили всичко, което сме могли, имаме съответната квалификация и сме наясно, че всичко, което дадена компания може да ни осигури, трябва да преодолеем страха си и да се опитаме да намерим нова работа. За съжаление често се случва да се страхуваме, че след като напуснем няма да можем да си намерим работа и всъщност очакваният успех ще се превърне в нежелан провал. Поради това отношение обаче губим мотивацията си и всъщност дори вече придобитите и развити умения губят своята стойност.

 

Съдържание на:obiavi-za-rabota.com