Една от най-модерните и иновативни платформи търсене и предлагане на работа и стаж WorkTalent.com (открийте атрактивни обяви тук) не спира да привлича все повече потребители и наскоро им предложи още един нов метод за кандидатстване, с помощта на който те да кандидатстват по-бързо и лесно, както и да привлекат вниманието на компаниите по един наистина нестандартен начин. Вече по всяка една обява в платформата, имате опция, в която да изберете "Кандидатствай с Linkedin" и на практика да приложите линк към профила си в професионалната мрежа, да дадете две имена и контакти за обратна връзка и натискайки бутона, вашата кандидатура вече да е в пощенската кутия на компанията в платформата. Близо месец след въвеждането на този метод за кандидатстване, от WorkTalent.com отчитат огромен интерес и множество кандидати, използвали интересната опция за представяне пред компанията.

В желанието на създателите на платформата да скъсят дистанцията между работодател и кандидат, предложиха и друга оригинална опция, която също е сред предпочитаните от потребителите и. Това е т. нар. "Бързо кандидатстване", което позволява на един кандидат да приложи само две имена и контакти за обратна връзка като задължително условие и опционално да се представи с текст и интересни описващи работата му линкове в 1000 предложени символа.

Припомняме ви и другите методи за кандидатстване в платформата:

  • Стандартен - изпращате само своето CV и основна информация
  • Подробен - включва стандартния път, но ако искате да спечелите конкурентно предимство и да впечатлите отдела "Човешки ресурси" на компанията, можете да добавите към кандидатурата си и Предварително интервю, в което отговаряте на 16 едни и същи за всеки кандидат въпроса (но различни за работа и стаж) и възможност да запишете кратко видео обръщение и да споделите основни акценти за себе си.

Платформата предлага и пъстра палитра от кариерни съвети, които можете да прочетете в новинарската и секция. Ще откриете такива от водещи бизнес лидери от различни индустрии, които ще ви помогнат да организирате вашата кариерна стратегия и да следвате предварително начертан от вас план.

Всеки един от вас може да потърси и личен контакт с идейния архитект на платформата, за да чуе неговите съвети - как пълноценно да я използвате. Пишете на [email protected] и оставете две имена и мобилен телефон за обратна връзка.

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com