2020-а година вече е в историята, но много от нас продължават да си задават въпроси и да правят изводи за случилото се. Тя донесе различни емоции на заетите хора в бизнеса на компаниите в страната. Много хора загубиха работа, други бяха преквалифицирани, някои пък получиха повишение. Несъмнено условията за изпълнение на работните ни ангажименти претърпяха сериозни промени и те намериха своето отражение върху самите нас.

Нужна ни беше допълнителна мотивация, подкрепа и разбиране на хората от работното и личното ни обкръжение.

Независимо от персоналната развръзка за всеки един, вярвам че е имало кой да го мотивира да продължи смело напред и да се развива професионално.

Затова въпросът ни през тази седмица беше с емоционална нотка: Кой и кое най-много ви вдъхнови в професионален план през изминалата година?

- 24% от вас признават, че самата им работа е била достатъчен повод за вдъхновение

- 17% са го открили в самия себе си

- 15% твърдят, че нуждата да запазят дохода и работното си място не им е позволила да влагат допълнителни емоции

- 13% споделят, че семейството им е било най-верният стожер и мотиватор за успех

- Близо 7% от гласувалите са намерили разбиране и силна подкрепа от преките си ръководители и колегите си

Останалите 24% не са усетили вдъхновение от никой и нищо около себе си.

Поглеждайки в коментарите под анкетата, се открояват няколко мнения:

- "Вдъхновението е само за хора, които са в началните етапи от своето кариерно развитие, другите ни налягат проблемите, които блокират всякаква такава възможност"

- "Нищо не може да те вдъхнови повече от възнаграждението, което получаваш накрая на месеца"

- "Всяко семейство има своите задължения и когато няма гаранция дали те ще бъдат покрити, това пречи на позитивното ни мислене и очаквания"

- "Ключът в живота е да разбереш генерално какво те прави щастлив и да се съсредоточиш върху него"

- "Ти може да си лично вдъхновен, но ако колегите не ти помагат, а ти пречат да си свършиш задълженията, накрая резултатът не е добър"

- "Появата на вируса наложи да преглътна гордостта си и просто да работя това, което ми носи някакви пари, но не и нужното удоволствие"

Какво ли ни очаква през 2021-а? Дали тя ще донесе повече вдъхновение за всеки един от нас? Тепърва ще разберем, а нека ние направим необходимото, за да създадем такива предпоставки.

Участвайте редовно в анкетите ни за предизвикателствата на работното място.