Искаме или не, пандемията остави своя сериозен отпечатък върху всички процеси в компаниите, в които изпълняваме работните си задължения.

Дистанционната работа се превърна в нещо нормално за голяма част от хората в страната ни. Макар и за една част от тях хоум офисът да не е новина, то със сигурност продължителността на работната седмица в домашни условия е огромно предизвикателство за всеки един, на който му се налага и има такава възможност. Но, нали пък затова е професионализмът. Не би трябвало да има разлика в нашата ефективност и производителност.

Напротив, всеки един има достатъчно поводи и причини да докаже именно сега, че компанията има нужда точно от него. Ако личната организация и дисциплина е налице, то остава любопитна темата за справянето на задачите в колаборация с колегите в този дистанционен режим на работа.

Това ни мотивира да ви зададем въпроса за тази седмица:

Подобрихте ли отношенията си с някои колеги чрез дистанционната работа?

  • - 28% от вас споделят, че общуването предимно онлайн е удобно за тях и помага на добрата работна атмосфера
  • - 26% категорично отбелязват, че дистанционната работа видимо е попречила на общуването с колегите им
  • - 23% не наблюдават никаква разлика в отношенията им
  • - За други 15% също няма промяна, но считат, че възможността за забавление с колегите им по време и след работа е силно ограничена
  • - 7% от гласувалите в анкетата ни нямат опция за работа от вкъщи и изпълняват обичайните си задължения навън

Винаги е интересно и в коментарите под всяка наша анкета. По-закачливите и забавни оставяме на вашето лично желание да ги прочетете, но ще обърнем внимание на един от тях, който поражда много други важни въпроси. Това е достъпът до информация и документи в офиса на компанията. Определено, не всеки служител има равен достъп и права в създалата се ситуация и това довежда до много затруднения и напрегнати ситуации, в които някои хора няма как да си свършат работата. Разбира се, решението на този проблем е приоритет на ръководителите на тези компании, но определено е нещо, което заслужава да отбележим.

Участвайте редовно в нашите седмични анкети за предизвикателствата на работното място.