Смяната на работното ни място не винаги е предизвикан от нас самите процес. Но, когато това е факт, има няколко водещи причини, които ни изкарват от зоната на комфорта и в нас назрява желанието за промяна. Нека ги разгледаме заедно:

1. По-високо възнаграждение - това е най-сериозната причина, която ни мотивира да напуснем и потърсим по-добра алтернатива.

2. По-добра работна среда - всеки от нас желае да тръгва на работа с удоволствие.

3. Повече свободно време - тази опция е свързана с възможността да подреждаме и приоретизираме ангажиментите си и да можем да свършим и достатъчно лична работа.

4. Опция "Свободен уикенд" - по-голяма част от нас искат да имат гарантирани почивни уикенди, в които да отдъхнат и да се настроят за новата седмица.

Вижте всички актуални обяви за работа и стаж!

5. По-близо до вкъщи - придвижването до офиса и обратно, често отнема безценно време, в което можем да отметнем повече и работни и лични ангажименти.

6. Частична или пълна дистанционна работа - немалко хора предпочитат опциите за хибридно работно място или възможността изцяло да работят от вкъщи и да менажират самостоятелно разпределението на всичките си задачи. Тази причина има непосредствена връзка с тези за близостта до дома и за повечето свободно време.

7. Допълнителни финансови бонуси - допълнителното регулирано и изненадващо поощрение винаги е добре дошло.

8. Налични социални придобивки - дори при равни финансови условия от работодатели, социалните придобивки се явяват важна причина за взимане на решение за смяна на работното ни място.

9. Възможност за обучение и преквалификация - поемането им за сметка на работодателя показва, че той разчита на нас и това ни дава хоризонт за мисъл в посока на повече време, в което да работим в подобна компания.

10. Работа на смени - не са малко хората, които предпочитат работата на смени, за да разполагат с регулирано време, в което да подредят ангажиментите си.

11. Възможност за командировки в страната и чужбина - тази възможност, която компанията подсигурява има своите почитатели и те биха избрали такава, ако им подсигури опции за пътуване.

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com