Застрахователното подразделение на южнокорейската компания Samsung преговаря за продажбата на централата на Commerzbank в Лондон на базираната в Сингапур компания Wing Tai Holdings, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати с преговорите.

Дивизията на Samsung за застраховане прави опит да продаде сградата в Лондонското сити за 425 млн. паунда (548 млн. долара). Условията на сделката все още не са финализирани и няма гаранция, че транзакцията ще бъде завършена. Компанията за финансови услуги Investec е другият кандидат-купувач за сградата с площ 37.161 хил. квадратни метра, която се намира в близост до Bank of England.

Представители на компанията за имоти Wing Tai не отговориха на запитванията на Bloomberg, докато говорителят на Samsung Life отказа коментар по темата.

Инвеститори от страните в Азия, включително от Сингапур и Южна Корея, засилват интереса си към имотите в Лондон заради понижената стойност на паунда и високите цени на имоти на повечето пазари в Азия. Азиатските компании отговарят за 65% от международните инвестиции на стойност 5.6 млрд. паунда на имотния пазар в Лондон през първата половина на 2018 г., показват данни на брокерската фирма Knight Frank.

Застрахователната дивизия на Samsung е била "поощрявана" да продаде сградата в Лондон заради силното търсене на офис пространство в британската столица, става ясно от документите за продажбата на имота. През 2013 г. компанията купи централата за около 310 млн. паунда.