Сингапур ще отвори нов коридор за ограничен брой пътуващи по бизнес, за официални посещения и с висока икономическа стойност от всички страни. Правителството обяви днес мярката като част от усилията за съживяване на ключовите сектори на туризма и хотелиерско-ресторанторската дейност, предаде Ройтерс.

Сингапур похарчи милиарди долари, за да защити икономиката си от най-тежкия спад в историята и се опитва да се отвори отново за международни пътувания, в момент когато се готви да бъде домакин на годишната среща на политически и бизнес лидери от Световния икономически форум догодина, допълва БТА.

Първите пътници по новия коридор ще могат да пристигат от втората половина на януари. Градът държава ще посреща хора, които идват за краткосрочен престой до 14 дни, се уточнява в изявление на министерството на търговията и промишлеността.

Мярката ще допълни други договорености, които Сингапур има за бизнес пътувания, включително с Китай, Германия и Индонезия.

Пътуващите по най-новата спогодба ще трябва да се придържат към строги протоколи за здраве и тестване и ще трябва да остават в границите на "балон" в обособени съоръжения.

Например, макар да им бъде разрешено да се срещат с местни хора, помежду им ще има разделители от пода до тавана.