Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) настояват за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Подобен период на блокиране е възможен само ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост, съобщиха от организациите.

"Настояваме за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Двуседмична! Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване. В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане - оставка на всички членове на НОЩ! Оставка за трите "Д": Дискриминация, Демагогия, Диктатура. С три огромни Н: Недоверие, Недоволство, Недоумение", категорични са СБЗ и БАЗ

"Всичко или нищо?!?! Или отваряте всички бизнеси без ограничения, или затваряте всички!", добавят двете организации.

Вчера от думите на главния здравен инспектор Ангел Кунчев стана известно, че новите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса по всяка вероятност ще влязат в сила от събота, ако се стигне до вземане на решение.