Министър-председателят Николай Денков участва в откриването на провеждащата се в София дискусионна платформа Powers Summit "Власт чувай 2023".

За първа година форумът започна със следните сесии - "Премиерска сесия" и "министерски сесии", с участието министър-председателя, последван от участието на финансовия министър Асен Василев и министрите на енергетиката, на икономиката, на образованието, на здравеопазването и на земеделието, както и други министри и членове на висшия ешалон на властта.

Независимата платформа за среща на властта и бизнеса Powers Summit по традиция събира лидерите на всички парламентарно представени политически формации и техните екипи, както и представителите на изпълнителната власт, за да търсят решения в реално време по водещите теми в диалог с бизнеса, гражданския сектор и науката.

"Българският Давос" цели да инвестира колективната интелигентност на страната в създаването на устойчиви решения за бъдещето на България.

Тази година темите са - здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и инвестиции - бранд България!

В дискусионните панели по всяка тема участват лидерите на работодателските и браншовите организации в индустрията, които задават общи за индустрията приоритети, които предварително са обсъдени и гласувани в консенсус от всички в рамките на поредица работни срещи. В Парламентарната и Министерска сесия "Чувам ви" политици и министри заявяват ясна позиция кои приоритети ще бъдат подкрепени в рамките на следващите 6-12 месеца, започвайки с думите, "чух ви".

Какви ще са поетите ангажименти от политици и министри на Powers Summit предстои да видим, а в края на деня на сцената ще бъде и новоизбраният кмет на София - Васил Терзиев, който в разговор с д-р Пламен Русев ще разкаже за София 2027 или как си представя да изглежда столицата ни след края на първия му мандат.