Цените по бензиностанциите са се повишили с 2-3 стотинки на литър от началото на октомври, показва справка в специализирания сайт fuelo.net.

Данните сочат, че на 1 октомври средната цена на бензин А95 в бензиностанциите е била 2,28 лева за литър, докато днес е 2,31 лв./л., пресмята БТА.

Дизелът миналия петък се е продавал 2,28 лв./л, докато вече е 2,32 лв./л. Пропан-бутанът от 1,19 лв./л вече е 1,23 лв./л.

Средните цени на горивата в България за днес, 8 октомври, към 13 ч. показват, че бензин А95 се продава средно за 2,31 лв./л, дизелът - за 2,33 лв./л, пропан-бутан - 1,23 лв./л, и метан - 2,21 лв./кг.

Най-скъпи са горивата във Велико Търново, на второ място се нарежда Шумен, а на трето - София. Най-евтини са горивата във Видин, Кърджали и Кюстендил, сочат още данните на fuelo.net.

В класирането участват всички бензиностанции (дори и тези с приблизителни цени). Сравняват се цените само на основните горива - бензин А95, дизел и пропан-бутан. Взима се разликата между средната цена за страната и горивата в дадената бензиностанция. Разликите се сумират по области и се разделят на броя на бензиностанциите. Така за всяка област се изчислява колко стотинки е средната разлика спрямо средната цена за страната, уточняват от fuelo.net. Общият резултат е сума от разликите на отделните горива. Подреждането се осъществява по общия резултат за всяка област.