"Очаквам 2020 година да е по-лоша версия на 2019-а по отношение на икономически растеж и цялостния ръст на доходите. Ръстът в доходите ще е около 10 процента, но едва ли ще го надвиши. За обикновения потребител това означава, че трябва да бъдат по-внимателен за това как харчи парите си и да започне да заделя такива", коментира пред Нова телевизия икономистът Георги Вулджев. Той допълни, че е възможно по-късно през годината или в началото на следващата да настъпи нова икономическа криза.

По думите му положителната страна е, че цените на имотите няма да растат толкова бързо както през миналата година. Вулджев е на мнение, че в последните години те изкуствено се завишават. "През 2020 година цените на жилищата най-вероятно ще станат по-достъпни", коментира той.

По думите му българската икономика се влияе от тези на големи европейски такива като германската. "Ако видим ще там настъпват негативни икономически процеси, ние веднага ще разберем, че това ще дойде и при нас. С известно закъснение", обясни икономистът.

Той е категоричен, че IT секторът ще си остане най-високо платения в България.