"Американ еърлайнс" ще започне от следващата седмица да приема резервации за полетите си при пълен капацитет на своите самолети. Така компанията прекратява политиката си за спазване на социална дистанция между пътниците въпреки рекордния прираст на новите случаи на коронавирус в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

"Американ еърлайнс" се приравнява към правилата на "Юнайтед еърлайнс", които са в контраст с политиката на конкурентите, ограничаващи резервациите с цел запазване на разстояние между пътниците и минимизиране на риска от зараза. Все пак вчера авиокомпанията каза, че ще уведомява клиентите си, ако има вероятност местата за полета да бъдат запълнени и ще допуска презаверка за друг полет без доплащане. Ще е позволена и смяна на седалките по време на полета.

"Делта еърлайнс" пуска само 60 на сто от местата си, а "Саутуест еърлайнс" - до около 67 процента. Мярката и при двете компании важи до 30 септември. "ДжетБлу" казва, че до 31 юли ще оставя празни средните седалки с някои изключения.

Но "Юнайтед еърлайнс", "Спирит еърлайнс" и сега "Американ еърлайнс" заемат друга позиция с аргумента, че салонът се дезинфекцира по-интензивно и че пътниците задължително са с маски.