Министърът на финансите Владислав Горанов ще председателства заседанието на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси /ЕКОФИН/, което ще се състои днес в Брюксел, Белгия, съобщи пресцентърът на финансовото министерство.

Намеренията на председателството са по време на заседанието Съветът да постигне общ подход по пакета за банковия сектор, по предложението по отношение на мерките за засилване на административното сътрудничество в областта на данъка върху добавената стойност, по общ механизъм за обратно начисляване на ДДС и ДДС за електронните публикации.

Съгласно дневния ред се очаква да бъдат приети заключения на Съвета за задълбочените прегледи за 2018 г. и изпълнението на специфичните препоръки за всяка държава, както и заключения по доклада за застаряването за 2018 г.

Министърът на финансите ще представи резултатите от заседанието на редовна пресконференция, а в рамките на посещението си в Брюксел Владислав Горанов ще участва и в ежегодната сесия на диалога по икономическите и финансовите въпроси между ЕС и Западните Балкани и Турция.