Националният превозвач "България Еър" възстановява полетите до Тел Авив от 23 август, съобщиха от авиокомпанията. Полетите ще се изпълняват всяка неделя и четвъртък.

От 16 август правителството на Израел отменя изискването за задължителна карантина за пристигащи от България израелски граждани. Израел е една от страните, за чиито граждани също няма изискване за поставяне под карантина при пристигане в България, съгласно заповед на Министерство на здравеопазването от 11 август, припомнят от "България Еър".

За всички предприети мерки и указания за вход и преминаване през страната, с които пътуващите до Израел трябва да се запознаят предварително, може да се намери информация от сайта на Министерство на външните работи на Израел.

От "България Еър" отбелязват, че не са преустановявали полетите си, дори в условията на обявената пандемия от Covid-19. В периода март - май въведените повсеместни рестрикции наложиха редуциране на честотите на опериране на определени маршрути, други бяха обединени, но авиокомпанията продължи да оперира до почти всичките си дестинации, с изключение на тези, които бяха принудително отменени, поради въведените забрани от съответните държави, посочват от националния превозвач.

Към момента "България Еър" е възстановила близо 70 на сто от полетната си програма за всички редовни маршрути до Европа и в страната, с което цели да отговори още по-добре на нуждите на своите пътници за сигурен и безопасен, полет в удобни дни и часове.

В отговор на повишеното търсене, през юли и август националният превозвач планира допълнителни полети до най-предпочитаните трансферни пунктове в Европа - Амстердам и Франкфурт, а също така до Берлин, Цюрих и Атина. През летните месеци полетите до Амстердам в някои дни от седмицата са по два дневно. Директните полети, които компанията предлага до Атина - изпълнявани от "България Еър", както и в кодшеър с "Егейски авиолинии", са общо осем седмично, като с допълнителните през август, с удобно сутрешно разписание и връзки до гръцките острови, се предоставя възможност за дълъг уикенд с тръгване в четвъртък и връщане в понеделник. Вътрешните полети до Варна се изпълняват три пъти дневно, стартираха и всекидневните сезонни полети до Бургас.

От "България Еър" информират, че са предприели възможно най-високите мерки за хигиена и безопасност на борда на самолетите. Преди и всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати, които са ефективни 24 часа. Въздухът в самолетите се обновява постоянно през двигателите, като всички самолети на "България Еър" са оборудвани и със специални въздушни HEPA филтри, които елиминират до 99.998% от всички бактерии и вируси. В санитарните помещения на борда са подсигурени топла вода, сапуни и дезинфектанти.

В интерес на здравето на пътниците е въведено и правило за задължително носене на предпазни маски от всички по време на полет.