Алексей Петров не е нито акционер на „Лев Инс”, нито има сключен договор с компанията и не е наш служител – това каза Шаул Шнайдер, представител на израелските акционери в застрахователната компания на пресконференция на ЗК „Лев Инс”, предаде Агенция “Фокус”.
Не знам за никаква връзка на компанията с Алексей Петров; наистина не разбирам – защо се свързва с него, допълни Шнайдер. Той обясни, че не са получавали никаква официална информация да тече някакво разследване към дружеството. Той е получил уверение от главния прокурор, че до десет дни ще им бъде предоставена информация за действията, свързани с проверките на компанията. Шнайдер се надява утре сървърите на дружеството да бъдат върнати. Хени Овадия, представител на израелските акционери, каза, че израелски инвеститори изчакват да инвестират в България докато не се реши ситуацията около „Лев Инс”.
„Кажете ми – кой ще дойде да инвестира в България, след като офисите на фирма с израелско участие са били запечатани без юридическо основание за това” – попита той.
Стефан Софиянски, изпълнителен директор на компанията, обясни, че информацията от сървърите е публична и не е било нужно те да бъдат иззети, защото тази информация я има в Комисията за финансов надзор.
Няма нито една сключена застраховка срещу отвличания, каза Стефан Софиянски. Целта на този нов вид услуга не е била да е насочена към български бизнесмени, а към българските моряци, служители на нефтени платформи в Нигерия, участниците в българските контингенти в Афганистан. Всички спекулации на тази тема не са верни – подчерта Софиянски. Въпросникът за сключване на застраховката е преведен от компания „Лойд” и изисква пълна и точна информация и факти, които малко българи биха искали да дадат.
Софиянски каза, че „Лев Инс” ще има нов вид застраховка – застраховка на част на тялото. Според него – има голям интерес към тази нова услуга от футболисти и фолкизпълнители.
"Дневник" пък съобщава, че на пресконференцията е било потвърдено, че компанията има достъп до класифицирана информация. "Лев инс" сключва застраховки, свързани с класифицирана информация, заяви изпълнителният директор на застрахователното дружество Стефан Софиянски. По негови думи, служители на "Лев инс" имат достъп до класифицирана информация, за което са получили съответното разрешение.