Компанията попадна в престижната класация "100-те най-големи български компании" на в. "Капитал"- с численост от 12 412 служители, съобщиха от пресслужбата й. ДП НКЖИ остава лидер сред работодателите в страната и след процеса на оптимизация на персонала през последните три години - със 7,13 на сто по-малко през 2012 г. спрямо 2011-а. В класацията "Лидери по сектори" НКЖИ заема второ място в отрасъла "Транспорт", а в "Най-големите 100 български компании по приходи за 2012 г." - е на 54-то място с 330 755 хил. лева.

"Капитал 100" вече прави и класация на компании според общите им активи. Сред 250-те най-големи дружества по приходи ДП НКЖИ се нарежда на четвърто място с ръст от 31,36 на сто спрямо 2011 година. Данните показват, че предприетите от компанията антикризисни мерки дават положителен ефект, а финансовите резултати са стабилни, въпреки намалените приходи от дейността, коментират от НКЖИ.

Един от основните критерии при оценяването на компаниите, е общият размер на приходите от дейността за 2012 г., който дава най-обективните ориентири за развитието на бизнесклимата в България. Приходите от дейността са и единственият засега възможен и коректен начин за измерване и сравняване на мащаба на дейността на една българска компания.

Класацията се изготвя за седма поредна година въз основа на приключилата финансова година. Тя е представителна за големите български дружества с годишни приходи над 100 милиона лева.