В една от редките си медийни изяви той коментира проект „Алея първа”, строителството на новия стадион „Варна”, митовете за себе си и бизнеса си, както и политическите си убеждения.

ТИМ е съкращение от имената на основателите на компанията - Иво Каменов, Тихомир Митев и Марин Митев. Тихомир и Марин са бивши морски пехотинци и изградиха бизнес империята си около дружествата  "Холдинг Варна" и "Химимпорт". В интервюто 55-годишният Марин Митев се описва като „един военен пенсионер с хоби „дърводелец”.

"Ние сме собственици на националния превозвач (България Ер - бел. ред.), дружествата осъществяват дейност в производствения сектор, финансови услуги (ЦКБ, Тексимбанк, "Армеец", пенсионни фондове - бел. ред.). Може би казват, че Варна е ТИМ, защото повечето сме от Варна или така им е по- интересно. Думата ТИМ е синоним на отбор.", обяснява Митев.

Той коментира и спорния проект за "Алея Първа": "Атаката е от около 5-ма човека, които всички познаваме, зад тях стоят интереси на идентичен проект и пари. В комбинация с най-голямата медийна машина в България – схема с блогъри и сайтове, които според мен имат сила да съборят и правителство. "

Това е поредната манипулация, че „Алея първа” ще е квартал на богати, гражданите нямало да могат да ходят на плажа, да играят федербал, да гонят пеперуди и т.н.

Проектът за Алея Първа от години предизвиква протести във Варна, които се ожесточиха във връзка с плановете за застрояване на Морската градина. Става дума за 122 дка крайбрейжни земи, които през 2009 г. бяха продадени на "Холдинг Варна" за 50 евро за кв.м. Сделката, която се обжалва, е свързана с ангажимент за укрепване на района, в който има свлачища и се нуждае от канализация. Паралелно с това ТИМ има намерение да строи там различни атракциони и твърди, че Алеята е извън Морската градина и само граничи с парка.

На въпрос има ли политически амбиции, Марин Митев отговаря с лаконичното „Не”. Отношенията си с кмета на Варна Кирил Йорданов описва „като между съграждани”. За личните си политически убеждения заявява: „Политическите ни убеждения – винаги с властимащите, като лични убеждения – „Тимаджия”. Предполагам, че така ще напишат във форумите."

Бизнес историята на ТИМ започва през 1993 г., като тримата първоначално се занимават с охрана, заведения и риболов, но групировката се утвърждава в края на 90-те, първоначално в сектора за търговия със зърно. Възходът им в национален мащаб започва няколко години по-късно, след като придобиват "Химимпорт", ЦКБ и "Хемус Ер".

ТИМ преди години бе открито обявена от германския журналист Юрген Рот за престъпна групировка. Спорен него това какво ще се случи с ТИМ е тест за българското правителство.