Цените на петрола се понижиха до почти двумесечно дъно в азиатската търговия рано днес, понижавайки се около 1 долар за барел, предаде Ройтерс.

Това се случва на фона на намаляващи притеснения относно предлагането на суровината и нарастващи опасения относно търсенето на горива в Китай. Силният долар също оказа своето влияние тъй като страховете за предлагането намаляха, докато опасенията относно търсенето на гориво от Китай и силата на щатския долар натежаха върху цените.

Фючърсите на сорта Брент за януари поевтиняха с 87 цента, или 1 на сто , до 86,75 долара за барел към 06:36 ч. българско време.

Цената на американския лек суров петрол се понижи с 1,1 на сто или 87 цента до 79,21 долара за барел. По-активните фючърси за януари се понижиха с 69 цента или 0,9 на сто до 79,42 долара за барел.

И двата сорта затвориха търговията миналата седмица на най-ниските си стойности от 27 септември, удължавайки загубите за втора седмица, като сортът Брент се понижи с 9 на сто, а американският лек суров петрол с 10 процента в рамките на 7 дни.