Подобряване ефективността и възвръщаемостта е целевият ефект на консолидацията на ДСК и Societe Generale Експресбанк. Това каза главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ДСК Виолина Маринова, цитирана от "Фокус".

Това ще доведе до възможности за нови инвестиции и подобряване на предлаганите продукти и услуги, обясни тя. Чрез сливането ще бъде предложена най-голямата клонова мрежа в страната по брой обекти и банкомати, уточни главният изпълнителен директор на ДСК.

Виолина Маринова даде препоръки на клиентите при изтеглянето на жилищен или потребителски кредит. "Първото и най-основното е да направят внимателен разчет на собствения се семеен бюджет, когато избират лихвен процент, годишен процент на разходите и срок на кредитите. Трябва да вземат под внимание тези параметри преди да направят избора си в зависимост от техните финансови възможности в семейството. Основното е клиентите да бъдат финансово грамотни и да се съобразяват с личния си бюджет, когато предприемат крачката за теглене на кредит", обясни Виолина Маринова.

Тя каза още, че Банка ДСК стартира образователна инициатива за повишаване финансовата грамотност на младите хора и техните родители. Според нея финансовата грамотност започва в семейството и е важно родителите и децата да говорят по темата. Стимулиране стремежа към знания във финансовия сектор е основната цел на "Националната финансиада", добави главният изпълнителен директор на Банка ДСК.