Адвокатът на мексиканският наркотрафикант Хоаким Гусман, известен като Ел Чапо заяви пред CNN, че неговият клиент не възнамерява да плаща за строителство на стена по границата между САЩ и Мексико.

Точно такъв източник на средства за прословутата стена на Доналд Тръмп вече няколко пъти посочва сенатор Тед Круз. Адвокат Джефри Линкмън, който представлява интересите на Гусман обаче е категоричен: "Правителството досега не е конфискувало нито един цент от активите на Хоякин Гусман. Така че да се говори, че той ще плати стената е смешно", каза юристът пред CNN.

На 12 февруари пред американски съд Гусман се призна за виновен и сега очаква присъдата, която ще бъде произнесена на 25 юни и вероятно ще е доживотен затвор в САЩ. Според обвинението, той е виновен за пране на пари, участие в престъпна група за трафик на наркотици.

Състоянието на Ел Чапо се изчислява на 14 милиарда долара. Американската прокуратура планира да ги конфискува след произнасяне на присъдата. Президентът Доналд Тръмп иска от Конгреса на САЩ 6 милиарда долара, за да построи обещаната от него стена на границата с Мексико.