Въпреки негативното мнение на Европейската централна банка за евентуално членство на страната ни в еврозоната, днес финансовият министър Владислав Горанов заяви ,че няма промяна в плановете на правителството по този въпрос.

Както Дир. Бг вече писа, на 23 май Европейската централна банка заяви, че най-бедната страна в Европейския съюз се нуждае от всеобхватни реформи, за да доведе икономиката си до необходимите изисквания за влизане в кръга на страните, използващи общата европейска валута.

Дори се заговори за въвеждане на ново задължително условие за приемане в еврозоната, специално по повод евентуална българска кандидатура - влизане в Европейския банков съюз преди приемането на общата европейска валута.

Горанов обаче не смята ,че нещо се е променило и потвърди днес, че продължава работата по изготвяне на пътна карта за България и определяне на срокове за приемането ни в еврозоната. Той дори съобщи, че молбата за членство в така наречената "чакалня на еврозоната" ще бъде подадена до 30 юни.