Годината започва по-успешно от очакваното за "Дойче банк" (Deutsche Bank), която отчете, че през първото тримесечие, печалбата й се е увеличила с 12 на сто на годишна основа (преди данъци) до 1,85 милиарда евро, предаде ДПА.

"Това е най-високата тримесечна печалба, която постигаме от 2013 г. насам", обяви днес най-голямата германска банка. Тя отбелязва, че ще се стреми да увеличи още повече приходите си, поради което планира "нови съкращения на разходите".

"Дойче банк" планира да въведе "съкращения на служители, които не работят директно с клиенти на банката", както и на представители на мениджмънта.

Чистата печалба на банката от началото на януари до края на март се е повишила с 9 на сто на годишна основа до 1,16 милиарда евро спрямо 1,06 милиарда евро през същия период на 2022 г.

Преди седмица Ройтерс съобщи, че "Дойче банк" планира да намали броя на членовете на управителния си съвет и да съкрати "някои работни места" в своето подразделение за частно банкиране и в други сектори. Целта на планираните промени, с които се предвижда броят на членовете на управителния съвет на най-голямата банка в Германия да бъде намален от 10 на 9 души, е да бъдат снижени разходите.

Реорганизацията няма да засегне плановете за смяна на заместник главния изпълнителен директор на "Дойче банк" Карл фон Рор, за който беше съобщено, че няма да поднови договора си като член на управителния съвет, когато договорът му изтече през октомври.