Държавата, в лицето на Министерството на финансите, няма да получи никаква компенсация за отпусканите необезпечени кредити, тъй като давността за погасяването им е изтекла, решиха още висшите магистрати.  Подсъдими за източването на над 22 млрд. стари лева от "Агробизнесбанк" бяха бившите й шефове Христо Александров, известен с прозвището Ицо Салфетката,  и Христо Данов, както и тримата бивши членове на управителния съвет - Гинко Ализотов, Петър Нейчев и Деню Каназирски.
През юни 2007 г. Окръжният съд в Пловдив оправда Данов, защото отпуснатите от него 4 кредита на фирми от военнопромишления комплекс бяха върнати. Александров получи присъда от 3,5 г. за 13 необезпечени заема. Ализотов, Нейчев и Каназирски бяха осъдени на по 4 г. затвор за даването на 132 кредита без покритие на фирми.
Гражданските искове от финансовото министерство бяха частично уважени. Александров трябваше да плати на държавата 14 164 лв., Нейчев - 12 000 лв., Каназирски - 27 000 лв., а Ализотов - 61 593 лв. Отделно тримата бивши членове на УС бяха осъдени да заплатят солидарно общо 6,9 млн. лв. Решението бе обжалвано и през септември 2009 г. Апелативният съд в Пловдив прекрати делото срещу Христо Александров.
Магистратите отхвърлиха и гражданските искове като погасени по давност. Сега ВКС обяви за невинни всички, защото са били осъдени по чл. 220 от НК за отпускане на кредит без обезпечение, а през 2001 г. това е декриминализирано с поправка в закона. През лятото на миналата година обаче Христо Александров беше осъден на 8 г. затвор по така нареченото дело "МИГ" за присвояване на 141 800 278 стари лева. "Агробизнесбанк" фалира през 1995 г. Преди това БНБ направи опит да я спаси, като я купи за 1 лев, но не намери кандидат, който да поеме загубите.
Прякорът на Александров - Ицо Салфетката, идва от времето преди да започне да се занимава с финанси - тогава той работи като сервитьор в "Балкантурист", а после като салонен управител в луксозните пловдивски ресторанти "Ритора" и "Пълдин". През 1999 г. той бе арестуван по дело за фалита на банката, пуснат под гаранция, след което изчезна и бе обявен за международно издирване от Интерпол.
Появиха се слухове, че е засечен в Доминиканската република. През октомври 2001 г. Салфетката изведнъж се върна и се предаде сам на следствието.