Инициативата "Втора смяна" на Yettel България спечели 1-во място в категория "Иновативната кампания за работодателска марка" по време на годишните награди на b2b media. Програмата е насочена към млади хора - деца или близки роднини на служители в компанията, и си поставя за цел да ги подкрепи в професионалната им ориентация, като им даде възможност да придобият практически опит в реална работна среда. Операторът беше отличен и с още 4 престижни награди в различни категории.

През 2021 г., в първото издание на програмата "Втора смяна", участие взеха над 30 младежи на възраст между 16 и 19 години, които бяха ангажирани на различни стажантски позиции в компанията и успяха да се потопят в истинска работна атмосфера. С помощта на своите ментори, както и с обучителни лекции на разнообразни теми, те получиха ценен опит и знания, които да подпомогнат техния кариерен старт. След успеха на пилотното издание на програмата, преди броени дни "Втора смяна" посрещна нови 50 участници. Тази година 39 от тях ще трупат опит с екипи от централния офис и склад на компанията, а 11 ще се обучават на търговските похвати в магазинната мрежа на оператора.

Телекомът спечели още 4 награди в различни категории. В категорията "Мобилна иновация, иновативен продукт/услуга" Yettel спечели 2-ро място с услугата си "Смарт турист", която дава възможност на клиентите да се чувстват сигурни и защитени когато пътуват, като лесно организират своята застраховка.

Компанията беше наградена с още едно 2-ро място - в категорията "Бизнес проект" за своят проект по ребрандиране и налагане на новия Yettel бранд. Мобилният оператор привлече вниманието на журито и със своята инициатива "Безхартиено бъдеще на ритейл операциите на Yettel", за която спечели 3-о място в категория ESG проект. През 2022 г. Yettel започна въвеждане на редица процеси по автоматизация, дигитализация и пълното премахване на хартията от ритейл операциите си, като част от стремежа си да предостави ново и по-добро потребителско изживяване в магазините. Компанията въведе таблети за електронно обслужване и подписване на договори с клиенти, благодарение на които само за периода 11.05.2022 г. - 23.06.2022 г. бяха спестени 1 803 981 страници хартия.

В корпоративната си култура телекомът поставя сериозен фокус върху развитието и баланса между работата и отдиха на своите служители. Затова компанията създава в централния си офис Yettel Town - единно пространство, което осигурява на служителите творческа и релаксираща среда, която да стимулира техните умения и креативност, като допълва вече изградената култура на уважение и разбирателство между тях. Този стремеж беше удостоен с 3-а награда в категорията "Креативно (офис) пространство".

Yettel България ще продължава да създава и надгражда социално ангажирани проекти, стажантски и работодателски програми, които имат стратегическа роля за развитието на телекома.


Материалът е предоставен от Yettel.