УниКредит Булбанк е лидер в услугите за корпоративно банкиране и корпоративна социална отговорност, показват резултатите от последната класация на Euromoney за 2022 г. Проучването на независимата финансова организация има за цел да отличи водещите доставчици на финансови услуги в над 100 пазара.

Групата УниКредит получава признание и в деветте страни от четирите ключови региона в Европа (Италия, Германия, Централна и Източна Европа). Получените отличия са в различни категории, вариращи от Корпоративна социална отговорност до Дигитални решения. Това признание е поредното доказателство за значението на групата за Европа и за нейния ангажимент към всички пазари, на които оперира.

"Гордеем се с тези постижения, защото те са в отговор на неуморната работа на банката да предлага най-доброто обслужване на своите клиенти в Европа. Непрекъснато инвестираме в изследвания, за да разработим иновативни решения за индивидуални и корпоративни клиенти: дигитализацията и нашият ангажимент към принципите на ESG са ключови фактори при услугите ни, което ни дава възможност да предоставяме най-високо качество за нашите заинтересовани страни, както и да създаваме устойчиво бъдеще за клиентите, общностите и екипа ни", сподели Андреа Орчел, Главен изпълнителен директор на УниКредит.

Снимка: УниКредит Булбанк

"Щастливи сме да бъдем отличени в категориите за Корпоративно банкиране и Корпоративна социална отговорност. За целия екип на УниКредит Булбанк е от изключително значение да осигуряваме възможности за растеж както за нашите клиенти, така и за цялата общественост и съвместно да материализираме успеха ни в конкретни действия в интерес на уязвимите общности", коментира Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Снимка: УниКредит Булбанк

Категорията пазарни лидери разширява световноизвестните програми за награди на Euromoney, за да осигури цялостно глобално класиране на банкови и финансови марки в различни сфери на национално ниво. За да определят най-добрата марка в индустрията всяка година, класациите на лидерите на Euromoney Markets оценяват данни, подадени от банките, партньорска обратна връзка, редакционен опит и независимо проучване.


Материалът е предоставен от УниКредит Булбанк