Първият випуск на стажантската програма на ФАНТАСТИКО ГРУП "Екип Бъдеще" завърши своето практическо обучение. Студенти от различни специалности избраха да прекарат лятото си в придобиване на практически знания в различни дирекции на компанията. Сред тях бяха Габриела Кръстева, която изкара своя стаж в дирекция "Контролинг" и Тони Стоянова, чийто стаж беше в дирекция "Маркетинг и реклама".

Габриела разказва, че това за нея е първи професионален опит: "За мен това е първа работа по специалност и се радвам, че започвам от ФАНТАСТИКО. Специалността ме привлича още от училище - анализирането на данни по конкретни критерии в икономически аспект винаги ми е било интересно". Въпреки че Габи току-що е завършила гимназия и има малко теоретични знания в областта на контролинга, искрено се радва, че е започнала именно с практически стаж сред професионалисти от екипа на дирекция "Контролинг" във ФАНТАСТИКО ГРУП. "Като за начало разбрах разликата между контрол и контролинг - нещо, което не всички разбират! Практическите и теоретичните знания според мен трябва да са ръка за ръка и затова смятам, че опитът ми във ФАНТАСТИКО ще улесни следването ми в УНСС", споделя Габриела, която вече е по-уверена да започне своя професионален път, благодарение на основата от стажа й във ФАНТАСТИКО ГРУП.

Тони Стоянова, от своя страна, е на прага на своята четвърта година в университета. Разказва, че е разбрала за стажантската програма "Екип Бъдеще" по време на форума КАРИЕРА УНСС. Интуицията й я е подтикнала да кандидатства. За първия си ден Тони разказва, че в старанието си да не закъснее, отишла 45 минути по-рано на работа. Стажът във ФАНТАСТИКО ГРУП се оказва много по-полезен отколкото си е представяла, както тя самата признава: "тук успявам да видя на практика нещата, които учим на теория в университета. Всички казуси, всички симулирани ситуации, всички истории от преподавателите, стават реалност. Сега ми предстои да бъда четвърти курс и съм убедена, че ще "съм си прочела книгите за лятото" и ще бъда доста добре подготвена. Ще усвоя материала доста по-лесно и ще мога да помогна и на колегите си".

Освен за ползите от натрупания практически опит през лятото, Габи и Тони са единодушни и по още един въпрос - и двете със сигурност ще препоръчат стажантската програма "Екип Бъдеще" на ФАНТАСТИКО ГРУП на своите колеги.


Материалът е предоставен от ФАНТАСТИКО ГРУП.