Kaufland е най-желаният работодател сред търговските вериги в България. Това показва престижната годишна класация Career Show Index за водещите работодатели в страната. Освен като най-атрактивен работодател в сектора за модерна търговия, Kaufland се нарежда и сред десетте най-добри работодатели в страната.

Kaufland България получава това признание за цялостната си работодателска политика и на базата на придобитите от компанията за последните три години отличия и сертификации в конкурси и бизнес награди.

"Гордеем се, че Kaufland България заема челната позиция като работодател сред търговските вериги и че е сред най-добрите работодатели в страната. Тази оценка е много важна за нас, защото е поредно доказателство за високите стандарти в управлението на човешките ресурси, които прилагаме и непрекъснато надграждаме. Нашите служители винаги са били и ще продължават да бъдат първи приоритет за нас. Мисля, че доказахме това по време на кризата с COVID-19, когато не само осигурихме на екипа си всички необходими средства за превенция, но и надградихме доверието на служителите си, че сме сигурен работодател, който ще бъде до тях и в тежките моменти", коментира Милена Караилиева, HR директор на Kaufland България.

През 2020 година Kaufland България за втора поредна година получи сертификация за Топ Работодател от престижната международна независима организация Top Employers Institute. Резултатите от тазгодишната сертификация показаха, че спрямо миналата година компанията значително е подобрила представянето си във всички 10 категории, подлежащи на оценка.

Зад успехите на Kaufland като работодател стои дългосрочна стратегия за привличане, набиране, обучение, развитие и задържане на кадри. Основен фокус в работодателската политика на компанията е грижата за хората. Kaufland предлага на своя екип от над 6 000 човека сигурно и стабилно работно място, атрактивно възнаграждение, широк пакет от социални придобивки, редица обучения и семинари и много други. Само за 2019 година компанията е инвестирала над 6 млн. лв. в пакета социални придобивки за своите служители. Kaufland предлага и много възможности за кариерно развитие и професионално израстване, а доказателство за това са голямата част от настоящите ръководители, развили се от собствените редици на компанията.

 

*Рекламна публикация