Вече 7 години ТоталЕнерджис ЕП България провежда кампания за енергийна и екологична осведоменост в училищата по българското Черноморие.

Членове на екипа на компанията се срещат с ученици и чрез интерактивни презентации и кратки видеоклипове, им предоставят информация за различните видове възобновяеми и невъзобновяеми енергийни източници. Те обсъждат с учителите и техните класове предизвикателствата за отговорно производство и използване на енергията както и целите за постигане на баланс между социалните, икономическите и екологичните потребности на настоящите и бъдещите поколения. Децата получават "Пътеводител на енергиите" - помагало с красиви илюстрации, игри и кръстословици, свързани с енергията.

снимка: ТоталЕнерджис ЕП България

Започнахме тази образователна инициатива през 2016 г. със съдействието на Дирекциите "Образование" на Община Варна и Община Бургас и на Асоциацията на българските черноморски общини. За нас срещите с децата от 5, 6 клас са винаги вълнуващи.

снимка: ТоталЕнерджис ЕП България

За гимназисти, изучаващи чужди езици, правим презентациите на английски и френски език.

снимка: ТоталЕнерджис ЕП България

Досега кампанията е обхванала 1120 деца от 22 училища във Варна, Бургас, Шабла, Каварна, Дуранкулак, Бяла, Приморско, Старо Оряхово, Пчелник и София. Тя се приема с ентусиазъм от ръководствата и преподавателите на училищата, които често ни канят да ги посетим отново.

 

* съдържание на ТоталЕнерджис ЕП България