Председателят на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" Димитър Цоцорков получи голямата награда "Мистър Икономика" за 2022 г. на списание "Икономика" и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Призът му бе връчен от вицепрезидента Илияна Йотова, а министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов награди "Мисис Икономика" - Зарина Генчева, управляващ директор на "Моушън Артс".

Димитър Цоцорков благодари за признанието и посвети отличието на покойния си баща проф. д-р Лъчезар Цоцорков и на целия екип на компанията. При получаването на статуетката "Рибарят и златната рибка" на скулптора Ставри Калинов той поздрави всички номинирани за това признание и посочи колко важни за страната ни са успехите на българския бизнес в тези времена на глобална несигурност.

Снимка: Списание „Икономика“

На тържествената гала вечеря бяха присъдени още специални награди и отличия в категориите "Пазарна експанзия", "Иновации и технологии" и "Дигитализация", а победителите в конкурса бяха определени с гласовете на 29-те компании, които са част от Управителния съвет на КРИБ.

Церемонията "Мистър и Мисис Икономика" ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 20 ноември (неделя) от 22,50 ч.

Снимка: Списание „Икономика“


Материалът е предоставен от "Асарел-Медет" АД.