Когато хората се връщат от лятната си почивка, те с неудоволствие се потапят в ежедневието си на съответната работа. някои започват сериозно да се замислят и за смяна на начина си на живот - какво по-хубаво от това да работиш там, където си почивал. Това пише в швейцарското издание Neue Zurcher Zeitung журналистката Елена Панагиотидис.

Тя предлага и няколко възможности за хора, готови да сменят работата си за нещо приятно и екзотично.

"На малкия гръцки остров Сирос има едно свободно работно място. Освен заплата, ако ви наемат получавате и безплатна къща с изглед на Егейско море. Ток и вода не плащате, а работата Ви е да храните и следите за 55 котки. Ако някоя има проблеми със здравето, отвеждате я на ветеринарен лекар", разказва Панагиотидис.

Според нея, работата с котките отнема по 4 часа на ден и е подходяща за хора над 45 години, улегнали и отговорни. С предимство се ползват такива, които имат ветеринарно образование.

Подобна "сладка" работа наскоро обяви и производителят на шоколадови изделия Ferrero. компанията, чийто централен офис е в град Алба в Италия, търси 60 души, които да дегустират "Нутела". Одобрените ще преминат тримесечен курс на обучение и ще пробват два часа всяка седмица различни варианти на шоколад и шоколадови изделия.

Миналата година малко германско селце обяви свободно място за пазач на крайбрежен фар на брега на Северно море. заплата не бе предвидена, но са постъпили над 120 молби от желаещи да се заселят на такова романтично място.