През ноември цените на млечните произведения останаха сравнително стабилни, малко по-високи от нивата им през октомври - кашкавалът, сиренето и маслото поскъпват в рамките на 0,4 - 1,0 процент.

Цените на месото и месните продукти паднаха в порядъка на 0.5 - 5 процента. Поскъпване с два процента имаше само при трайния салам.

Продължи поскъпването на фасула, като през ноември цената му се качи с 4 процента.

Цените на захарта и брашното бележеха незначителен спад в рамките на 1 процент.

Средномесечните цени на ориза, олиото и яйцата останаха без промяна спрямо предходния месец.

Спрямо същия месец на миналата година цените на едро на млечните произведения бяха по-високи. Най-голям ръст на годишна база имаше при цената на кравето сирене (8,8 на сто), а поскъпването на кашкавала и маслото беше с около 5 - 6 процента.

Цените на месото и месните произведения през ноември се задържаха около нивата от година по-рано, а при свинското месо имаше поевтиняване на годишна база от 9 на сто.

Значителен ръст спрямо ноември миналата година беше регистриран при цената на зрелия фасул - 38 на сто.

Основните хранителни стоки поевтиняха на годишна база. Цените на яйцата и олиото паднаха за година с 20 - 25 процента, на захарта и брашното бяха с около 12 процента по-ниски, а на ориза с 3 процента.

През ноември цените на почти всички плодове и зеленчуци останаха на по-ниски нива спрямо октомври. Поскъпване имаше само при оранжерийните краставици - с 13.4 на сто.

През ноември зелето поевтиня с около 22 на сто, доматите и морковите с 6 - 7 процента, а картофите с - с 1,4 на сто.

През миналия месец ябълките и бананите поевтиняха с 2 процента. На годишна база картофите поскъпнаха с 14.5 на сто, а оранжерийните краставици с 6 на сто.

На годишна база се отчита поевтиняване на зелето с 10 процента и на морковите с 2,6 процента, а цените на оранжерийните домати са без промяна.

Спрямо ноември 2012 година бананите и лимоните поевтиняха с 6 - 8 на сто, мандарините и ябълките с 2 - 3 на сто.

Малко по-високи цени през ноември тази година са регистрирани при портокалите - 2 на сто. Месото и месните продукти поевтиняват 0.5 – 5 % / БТА