Туристическата компания ТУИ (TUI) съобщи днес, че закрива още 48 бюра във Великобритания, след като вече затвори 166 офиса заради пандемията, предаде Ройтерс.

Затварянето ще спести още разходи на компанията, на която се наложи да използва държавни спасителни средства, за да оцелее в коронакризата. ТУИ е базирана в Германия.

Увеличаването на случаите на Ковид-19 в някои европейски страни, съчетано с бавното разпространение на ваксините на континента, означава, че европейските туроператори се готвят за второ "загубено лято". Това може да причини огромни проблеми на ТУИ, която през февруари заяви, че вече има резервирани 2,8 милиона пътувания за летните месеци.

Затварянето на допълнително бюра ще засегне 273 служители, но в останалите 314 офиса на компанията в Обединеното кралство и Ирландия ще бъдат предложени нови възможности, както и в новия екип, който отговаря на клиентски запитвания, работейки дистанционно.

ТУИ обяви миналата година съкращаване на 8000 работни места и свиване на разходите с 30 процента, за да оцелее в коронакризата.