IPO-то на инвестиционната компания HR Capital (Ейч Ар Кепитъл) постави нов рекорд на Beam пазара, след като приключи с близо 11 пъти презаписани акции днес, съобщиха от дружеството*.

"Първичното публично предлагане на HR Capital мина с феноменален успех, като инвестиционната компания набра близо 1.5 милиона лева", а поради огромния интерес дружеството ще пусне допълнително книжа на стойност около 1 милион лева на аукцион, който ще се проведе на 17 декември, съобщи след аукциона на сайта си БФБ.

Седмото успешно IPO за годината

Записа инвестиционната компания HR Capital (Ейч Ар Кепитъл) на BEAM пазара за растеж на малки и средни компании у нас. Дружеството пласира 330 000 акции на обща стойност близо 1.5 милиона лв., мениджър на предлагането бе ИП Карол АД.

"Благодарим за доверието, което ни бе гласувано от страна на инвеститорите днес", коментира Христо Христов, основател и изпълнителен директор на HR Capital. Ще направим всичко възможно да го оправдаем. Потенциалът на дигиталната икономика е в своя зародиш и инвеститорите, които влизат днес, имат голям шанс да спечелят от неизбежните процеси на дигитална трансформация, които се случват навсякъде по света."

"Инвеститорите подкрепиха HR Capital и чрез нея лидерите на дигиталното бъдеще на България. Пазар beam се утвърждава като катализатор на динамично развиващите се български компании", коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Мисията на HR Capital

Чрез IPO-то да либерализира пазара на инвестиции в стартъп компании у нас, дотолкова, че всеки един човек, който желае да вложи спестяванията си в български технологични фирми, да има възможност да го направи. Това със сигурност ще развие и пазара на иновации и дигитализация у нас.

Набраните средства

днес ще бъдат използвани за инвестиции в нови компании, които отговарят на политиката на HR Capital, както и в последващи инвестиции в компании от портфолиото. Преди дни, в интервю за The Recursive, Христо Христов спомена, че една от новите инвестиции е във Финтех компанията Plum - AI, асистент за финансово планиране, базирана в Лондон, която вече разполага с близо 2.5 млн. клиента в Европа, а приходите й на годишна база показват ръст от 189%.

Сред компаниите в портфолиото на HR Capital са:

eBag - лидер в онлайн търговията на хранителни стоки, BIODIT - специализирана в разработването на биометрични системи за сигурност, Superdoc & Healee - платформи за телемедицина и онлайн запис на час при лекар, Agrigate Media - медия в областта на селското стопанство. HR Capital има участие и в 3 успешни фонда - Endeavor Catalyst - Фонд с над 200 инвестиции, среди които и 29 компании-еднорози; Eleven 2.0 - с един значителен екзит (SMS Bump към Yotpo), и компании като GTMHub, Payhawk, Nitropack, eBag, Econic и новия Eleven 3.0.

Ейч Ар Кепитъл (HR Capital) е инвестиционна компания, основана от Христо Христов, която залага на успеха на дигиталната трансформация и дигиталната икономика - български и международни компании и фондове, които създават иновация, технологии и визия за едно по-добро бъдеще.

*Новината е с информационен характер и не е съвет за покупка или продажба на акции на финансовите пазари.

3е-news.net