Ръст в онлайн пазаруването на бързооборотни стоки през последните две седмици отчита платформата за електронна търговия eBag.

"Търсенето се покачва прогресивно ден след ден. Ръстът при поръчките е около 35% спрямо януари 2021 г. Обяснението за това е, че клиентите ни във все по-голяма степен осъзнават удобството да пазаруваш онлайн и достъпа до продукти, които иначе не биха били достъпни на едно място на продажба. Влияние оказва и ръстът на заболелите и карантинирани потребители, за които пазаруването чрез платформата е най-доброто и бързо решение", коментира в съобщение до медиите Иван Александров, изпълнителен директор на eBag.

Среднодневно eBag вече изпълнява 2000 поръчки. Очакванията са до дни капацитетът да стигнат 2500 поръчки на ден. За сравнение през 2021 г. поръчките са били 1300 среднодневно.

Количката с продуктите, които се поръчват онлайн, става по-голяма. В момента има ръст в броя на артикулите и средната поръчка съдържа около 30 артикула, отчитат от eBag. С увеличението на броя на продуктите, поръчвани чрез eBag в потребителската кошница, расте и средната стойност на покупката. За януари 2021 г. средно потребителите са харчили 99,26 лв. за избраните от тях артикули, докато година по-късно средната стойност на кошницата е 102,84 лв.

Плодовете и свежите продукти остават най-търсените артикули в началото на годината и присъстват в почти всяка кошница. Соевите и ядкови млека и деликатеси също са предпочитани от потребителите през януари, пише в съобщението.