По повод последното проучване на ЕВРОСТАТ за цените на различни стоки и услуги в страните от ЕС, според което облекло, лекарства и горива са най-евтини в България, лидерът на ВОЛЯ и зам. -председател на НС Веселин Марешки коментира в личния си профил във Фейсбук:

"Доволен съм, че с екипа ми сме вкарали България в една такава позитивна статистика. Сигурен съм, че ако не бях се намесил преди години в тези две ключови сфери- лекарства и горива, европейските статистици щяха да отчетат обратното. Вижда се, че докато някои ни вкарват в класациите като най-бедна и най- корумпирана държава в ЕС, само ние сме правили и правим нещо реално за подобряване живота на хората."

Според него, бездействието на някои нива в държавата е основен проблем, който води до бавни или направо липсващи реформи. Той дава пример с управителя на Софийска област Илиян Тодоров от АТАКА, който излезе с информация по повод тежката катастрофа край Своге, че 10 месеца е чакал отговор от МС и АПИ на негово писмо със списък с опасните пътища в областта.

"Да управляваш, не значи да чакаш с месеци да ти пишат писма, а да действаш. Тодоров обвинява в бездействие институциите, а самият той го прави като е седял и чакал пощальона. Проблемите не се решават с писма. Да не говорим, че една година вече не изпълнява закона и не предоставя офис на ПП ВОЛЯ. Виждате, че нищо правенето на високите постове влачи след себе си само проблеми, за съжаление някои от тях с трагичен край", коментира Марешки.