Китай временно спря да внася месна продукция от американската корпорация Тайсън (Tyson). Това се посочва в днешно изявление на китайското Главно митническо управление, цитирано от ТАСС.

"Взето бе решение от 21 юни да бъде прекратен вносът в Китай на стоки на производителя на месо Тайсън (САЩ). Американската корпорация Тайсън потвърди, че при служители на един от нейните филиали с регистрационен номер P5842 е установено заболяване, причинено от коронавируса", се посочва в съобщението на ведомството.

Всички продукти, които вече са пристигнали или трябва да пристигнат в Китай, подлежат на задържане от митническите власти, се уточнява в документа.

В четвъртък китайските власти спряха вноса и от месопреработвателен завод на германския концерн Тьонис (Toennies) заради огнище на вируса в предприятието. Заразени са над 1000 работници на комбината в Реда-Виденбрюк (провинция Северен Рейн-Вестфалия). Компанията спря работа, а около 7000 души са поставени под карантина - много от тях работници от Източна Европа (България, Румъния, Полша).