Един от трите основни индекси на Уолстрийт - Стандард енд Пуърс 500 (S&P 500), който следи котировките на 500 водещи компании в САЩ, възстанови напълно загубите си от срива на фондовия пазар, предизвикан от кризата с новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Индексът достигна 3394,99 пункта в днешната сутрешна търговия на Уолстрийт, превишавайки максимума си от 3393,52 пункта, отчетен на 19 февруари. Така още по-дебело се подчертава разминаването между възходящата тенденция на фондовата борса, подхранена от трилионите долари, отпуснати от правителството като стимули, и рецесията, в която е изпаднала американската икономика, отбелязва Ройтерс.

Индексът на високотехнологичните дружества Насдак бе първият от три основни индекса на Нюйоркската фондова борса, който през юни постави рекорд, след като инвеститорите активно купуваха акции на компании от сектора. Сред тях бяха Амазон (Amazon) и Нетфликс (Netflix), които се очертаха като печелившите от карантината, наложена в борбата срещу COVID-19.