Премиерите на страните от Евразийския икономически съюз подписаха решение за проведените консултации за създаването на общ газов пазар. Това съобщи Дмитрий Медведев, министър-председател на Руската федерация, цитиран от ТАСС. Той направи изявлението на специалната пресконференция, организирана по повод заседанието на Евразийския междуправителствен съвет. По неговите думи на заседание в Санкт Петербург темата за общия газов пазар е била обсъждана достатъчно дълго.

"Има все още некоординирани подходи между страните, включително тези, свързани с транспорта и тарифите, която трябва да бъдат изработени, т.е. цената за транспортирането на газ, но ние се съгласихме да проведем мозъчна атака. Току що подписах заедно с другарите си  решението на  междуправителствения съвет за това да се проведат консултации - отначало на равнище на министрите на енергетиката, после ние ще поработим плътно в рамките на нашата ( Евразийска икономическа) комисия, а после вече ще се срещнем във формата на междуправителствения съвет. Това може да бъде една от централните големи теми".

Това съобщи непосредствено след заседанието на ЕАИС премиерът на Руската федерация, по повод стартиралите консултации за създаване на общия газов пазар.