Експортен хъб България (ЕХБ) представя своя нов сайт, съдържащ актуална информация за инициативата, която беше създадена от 16 български публични и частни организации в подкрепа на бизнесa, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

На интернет страницата всички заинтересовани могат да открият информация за предстоящите събития, организирани в рамките на ЕХБ, за инициативите с международен характер и експортна насоченост от партньорите на инициативата, анализи за състоянието на малките и средни предприятия в България, международни изследвания на световните пазари, двустранни търговски споразумения, новини и полезни връзки.

Предстои да бъде обявена и обучителна програма за развитие на експортния потенциал на българските предприятия, през която ще преминат 15 предварително избрани компании.

Експортен хъб България бе учреден на 2 декември 2019 г. в "София тех парк" чрез подписване на споразумение между 12 учредители, напомнят от Агенцията. През февруари 2020 г. беше подписан анекс за присъединяването на четири други организации към партньорите на инициативата, всеки от които ще работи за насърчаването на експортната дейност в България чрез своята експертиза.

Сред учредителите на инициативата са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия - инициатор, а "София тех парк" е домакин.